Co kuchař-ka to jiný názor, někomu se peče dobře v tradiční keramice, jinému třeba v moderním silikonu. Každý materiál má svá pro a proti, my zastáváme spíše tradiční hodnoty, proto u nás najdete nádobí z litiny, oceli či keramiky. Litina má výborné tepelné vlastnosti, je nenáročná na údržbu, ale má vysokou hmotnost.

Keramika je pro fajnšmekry, ne každý ji umí použít, kdo ovšem keramice přijde na chuť, nevyhledává nic jiného. Keramika je křehká ale: má bezkonkurenční tepelné vlastnosti, je nepřilnavá, má nekonečnou životnost.

Smaltovaný pekáč má doma každý. Smalt má mnoho výhod, mezi které patří jistá nepřilnavost a nenáročná údržba. Nevýhodnou je náchylnost na abrazivní prostředky či kovové nářadí. Často podceňovaná je škodlivost poškozeného smaltovaného nádobí.

Nerezové nádobí má jednu hlavní výhodu, životnost. Nebudeme li často působit na nerezové nádobí kyselinami (ocet, kyselina citrónová apod.) vydrží nám nejspíše na věky. Další nespornou výhodou je nenáročná údržba. Nevýhodou nerezového nádobí je vysoká míra přilnavosti, nerezové nádobí není nikdy nepřilnavé.

Teflonové nádobí je velice oblíbené i navzdory podloženým či nepodloženým rizikům při používání nádobí s poškozeným povrchem. Teflonové nádobí je lehké a nepřilnavé, což zaručuje příjemné užívání a nenáročnou údržbu. Je nutno dodržovat pravidla nepožívat abraziva a kovové nářadí. Bez ohledu na opatrnost při používání, je nutno si uvědomit, že teflonové nádobí nemá dlouhou životnost.

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče - více informací.   Rozumím