Univerzální pánev pro denní užívání není jednoduché doporučit. Mnoho kuchtíků nedá dopustit na kovové, nejčastěji hliníkové, teflonové či tzv. keramické pánve, jejichž jednoznačnou výhodou je nízká hmotnost a nepřilnavost. Na druhou stranu mají tyto pánve relativně krátkou životnost, která při „denním“ používání nepřekročí rok.

Ocelová smaltovaná pánev je nenáročná na údržbu, je lehká a při neagresivní údržbě může mít dlouhou životnost. Výhodou je také stálobarevnost.

Litinová pánev má mnoho výhod, mezi které patří vynikající tepelná vodivost, nenáročná údržba a použití, vhodnost pro všechny zdroje tepla. Snad jedinou nevýhodou litinové pánve je její hmotnost, kdy používání větších pánví může být pro někoho náročné.

Samostatnou kategorií jsou pánve železné, které jsou zejména vhodné pro časté nebo profesionální použití. Jejich údržba je nenáročná, tepelná vodivost dostatečná. Železná pánev podobně jako litinová může sloužit i desetiletí.

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče - více informací.   Rozumím