Paella pánev přesněji paellera je kulatá nízká nádoba, která je primárně vhodná pro vaření španělského pokrmu paella. Paella je pokrm z rýže v kombinaci s masem nebo mořskými plody a zeleninou, vše kořeněné mj. šafránem.

Pánev je z lisované oceli, leštěná je bez povrchové úpravy a je nutno ji uchovávat natřenou rostlinným olejem, výjimkou jsou pánve z oceli nerezové. Ocelová pánev s povrchovou úpravou smalt je stálobarevná a její údržba je komfortnější.

Všechny druhy pánví jsou odolné proti deformaci způsobené teplem. Standardní paellera má „ražené“ dno, což deformacím brání. Profesionální a indukční paellery jsou vyrobeny z oceli tloušťky 1,5 mm, což opět spolehlivě zaručuje odolnost proti deformaci. Indukční paellera má rovné dno, ostatní paellery mají dno lehce vyduté.

S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče - více informací.   Rozumím